Hoe maak je een bedrijfsfilm?

29/08/2018
Posted in Blog
29/08/2018 Rob Schijven

Tips voor goede video content!

Tegenwoordig kan je niet meer zonder video. Je kan het gebruiken als een marketingmiddel en daarom doe je er als bedrijf of organisatie goed aan om een bedrijfsfilm of online social video te laten maken! Maar hierin heb je veel verschil in prijs en kwaliteit. Bij ons ben je in ieder geval aan het goede adres voor een professionele videoproductie.

Waar het jaren geleden nog de normaalste zaak was om een bedrijfsvideo te hebben van 15 minuten moet het vandaag de dag allemaal zo kort en bondig mogelijk. Een korte video van 60 seconden waarin je jou bedrijf of product onder de aandacht brengt.

Hoe maken wij dan een professionele video? Deze 6 universele tips zijn van toepassing voor ieder bedrijf.

Doelgroep

Een professionele bedrijfsfilm is niet 1-2-3 gemaakt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Sta een stil bij wie je doelgroep eigenlijk is. Je doelgroep is namelijk de basis van je bedrijfsvideo. Voor wie is de video bedoeld en welke oplossing bied jij?

Het is namelijk belangrijk dat jouw doelgroep weet hoe jou product of dienst een oplossing kan bieden voor bepaalde problemen. En precies dat is dan de focus voor je bedrijfsvideo, de meerwaarde die jij biedt!

Bepaal dat eerst en begin van daaruit na te denken over de creatieve inhoud van het filmpje.

Schrijf een script uit

In het script wordt precies en tot in de detail uitgewerkt, hoe de bedrijfsfilm eruit gaat zien. Een goed script bevat de volgende elementen:

  • een beschrijving van de scènes
  • uitwerking van de teksten
  • visuele effecten die in de video moeten voorkomen
  • muziek die gebruikt moet worden
  • sprekers/acteurs voor de bedrijfsfilm
  • rekwisieten die gebruikt zullen worden voor de scènes
  • locaties waar de scènes zich af zullen spelen

Het script is de leidraad bij de productie van de video.

Doe aan storytelling

Wat is storytelling? Simpel gezegd het vertellen van een verhaal.

Er zijn vele manieren voor het het maken van een bedrijfsvideo. Storytelling is er daar één van.

Het voordeel van storytelling is dat je je kijkers een beleving mee kan geven en hierdoor kan je inspelen op de emoties van je doelgroep. Mensen zullen zich herkennen in je verhaal, waardoor je betrokkenheid en verbinding creëert bij je doelgroep. En juist die betrokkenheid van je kijkers heb je weer nodig om deze later je product of dienst te laten aankopen/afnemen.

Hou het kort en simpel

Zoals we al eerder aangaven, maak je bedrijfsfilm niet te lang want anders is de kans groot dat mensen afhaken en niet je hele video bekijken. Houd het simpel en begrijpelijk voor mensen, gebruik geen moeilijke woorden of termen ander is het risico dat je boodschap niet goed overkomt.

Houdt daarom je bedrijfsvideo kort, krachtig en simpel te houden.

Gebruik je huisstijl

Een bedrijfsfilm is vaak een onderdeel van een geheel aan marketingactiviteiten en -materialen. Zorg daarom dat ook je bedrijfsvideo aansluit op je huisstijl zodat deze herkenbaar is voor je doelgroep.

Waar ga je de bedrijfsfilm vertonen?

Het is goed om vooraf na te denken op welke kanalen en op welke manier je de video gaat vertonen. Zo hebben social media kanalen vaak andere specificaties dan wanneer je de film op je eigen website zou plaatsen.

Een social video via bijvoorbeeld Instagram moet kort en bondig zijn. Maar wanneer je een bedrijfsvideo vertoond op bijvoorbeeld een beurs of evenement.

Deze 6 stappen/tips gebruiken wij voor al onze videoproducties. Wil je nu ook een bedrijfsvideo of andere videoproductie laten maken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen met je wat we voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen!

, , , , , ,
%d bloggers liken dit: