360° dé nieuwe videotrend

20/11/2018
Posted in Blog
20/11/2018 Rob Schijven

Maakt jij met je bedrijf of organisatie al gebruik van video? Nee? Dan is nú het moment om hier gebruik van te gaan maken. En wil je meteen mee gaan met de laatste videotrends? Wil je innoverend zijn en je concurrentie een stap voor zijn? Maak dan gebruik van een 360°-video, welke wordt opgenomen met een speciale camera die 360° in de rondte kan filmen. Wat betekent dat je vanaf het punt waar de camera staat je zelf om je heen kan gaan kijken. Hoe weet je nu of het een 360°-video is, dat zie je aan de pijltjes in de video.

360 video icon

Het verschil tussen 360°-video en VR

360°-video en VR (virtual reality) lijkt veel op elkaar maar toch is er een verschil. De techniek voor het filmen is hetzelfde maar de afkijk is anders. Voor VR heb je namelijk een VR-Bril nodig. Een virtual reality video kijk je in een stereoscopische weergave wat betekent dat het beeld word opgedeeld in twee beelden. Deze twee beelden zijn eigenlijk twee ogen die allebei net iets anders waarnemen. Door het gebruik van de bril wordt er diepte gecreëerd en lijkt het alsof je ook daadwerkelijk in de video staat.

VR-Bril

Een gewone 360°-video wordt ook wel een monoscopische weergave genoemd. Hierbij zie je gewoon een beeld en kan je zelf rondkijken door het beeld te bewegen. Hierbij heb je niet het gevoel dat je jezelf in de video begeeft maar je kan wel 360° rond kijken.

Neem je kijkers mee

Of je nu gebruik maakt van een ‘gewone’ 360°-video of een VR-video, je kan je kijker meenemen op je locatie en in je verhaal. Omdat de kijker 360° om zich in heen kan kijken kan je bepaalde dingen laten zien die je in een normale video niet kan zien als kijker. Hoe meer betrokken de kijkers zich voelen, hoe eerder de kans dat ze je content gaan liken en delen met hun netwerk. En dat is natuurlijk de beste reclame die je kan hebben voor je bedrijf.

Video als communicatiemiddel

Video wordt tegenwoordig steeds meer en meer ingezet omdat je met een video emotie kunt oproepen bij je doelgroep. Het is namelijk persoonlijk en toont jouw menselijke kant als bedrijf. Google heeft onderzoek gaan wat aantoonde dat een 360°-video 41 procent meer social engagement oplevert dan een gewone video. En social media platformen als Facebook en Youtube zien ook de meerwaarde van 360°-video. Op deze platformen kan al heel gemakkelijk een 360 graden video uploaden. Maar je ziet nog niet echt veel 360°- of Virtual Reality video’s voorbij komen. Wees er dus snel bij en zorg dat jou bedrijf deze innovatie niet te laat gaat gebruiken.

Gebruik maken van 360°- of VR-Video?

Bepaal eerst goed e doel voor je aan de slag wilt gaan met een 360 graden video. We bekijken graag met jou samen of 360 graden video ook je bedrijf, organisatie, event werkt. Van concept, productie en oplevering wij staan voor je klaar!

%d bloggers liken dit: